آموزش ارز دیجیتال
دنیا به سمت دیجیتالی شدن هر چه تمام تر پیش می رود. آموزش ارز دیجیتال اولین قدمی است که برای ورود به دنیای کریپتو باید بردارید. قراردادهای هوشمند، توکن های غیر مثلی(NFT) ، متاورس ها، دولت غیر متمرکز و … تنها گوشه ای از این انقلاب دیجیتالی است که دنیا را به سمت بهتر شدن پیش می برد.آماده اید به این دنیای جذاب وارد شوید… ؟
استاد کریپتوکارنسی شو!
بهترین آموزش ارز دیجیتال برای سرمایه گذاری ۲۰۲۲ ❤️ 🤩
ارز دیجیتال چیست؟ در پاسخ به این سوال به عنوان یک مقدمه کوتاه باید اول بپرسیم چرا در دنیای امروز آموزش ارز دیجیتال و فهم موضوعات مرتبط با کریپتوکارنسی تا این حد مهم است؟ باید گفت امروزه تکنولوژی دنیای ما را به صورت کامل متحول کرده است، یکی از همین زمینه ها هم زندگی مالی ماست که با ظهور و فراگیری ارزهای دیجیتال به کلی دستخوش تحولات بزرگی شده است!
خب بریم سراغ اصل مطلب که مبحث جذاب آموزش رایگان کریپتوکارنسی است! خیلی خلاصه و روان باید بگیم ارز دیجیتال یک دارایی یا پول دیجیتال یا مجازی است که با رمزها و کد های دیجیتالی ایمن می شود، مهمترین نکته در ارزهای دیجیتال این است که تقلب یا کپی کاری در آن تقریبا غیر ممکن است. رمزارز ها هم مانند ارز های دیگر در بازار فارکس خرید و فروش میشوند و شما میتوانید از صرافی های معتبر و بهترین بروکر های فارکس این دارایی های ارزشمند را خرید و فروش کنید و به اصطلاح تریدر این بازار هیجان انگیز شوید!
از شما دعوت میکنیم برای اینکه بهتر متوجه شوید ارز دیجیتال چیست، ویدیو زیر را تا انتها تماشا بفرمایید: (اگر در ایران زندگی می کنید، به فیلتر ش-ن نیاز دارید)
بسیاری از ارزهای دیجیتال، مبتنی بر شبکههای غیرمتمرکز بر پایه فناوری بلاک چین هستند (بلاکچین هم یعنی سیستم نامتمرکز که توسط شبکه ای از سیستم های یکپارچه در سراسر جهان کنترل میشود!) یکی از ویژگیهای بارز ارزهای دیجیتال هم این است که معمولاً توسط هیچ مرجع مرکزی صادر نمیشوند و از نظر تئوری از دست دولت ها و کنترل بانک های مرکزی مصون میمانند. در واقع از تداخل حکومت ها یا دستکاری نهاد های متمرکز در جهان جلوگیری میکند و قیمت و ارزش و جایگاه آن را فقط و فقط مردم و عرضه و تقاضا تعیین می کند!
مقالات
مطالب آموزشی و تحلیلی ارز دیجیتال
در سایت ترید تریدر نووا تمرکز ما علاوه بر ارائه خدمات مالی با کیفیت بالا، افزایش سطح دانش و تجربه معامله گران فارسی زبان است. مقالات کسب درآمد دلاری از بازار ارز دیجیتال به همین منظور از سرتاسر وب گردآوری می شوند که میتوانید از زیر تمامی آن ها را به رایگان مطالعه بفرمایید.
نقد و بررسی
آشنایی با ارزهای دیجیتال
ارزهای دیجیتال یا رمزارز ها در واقع سیستمهایی هستند که امکان پرداختهای امن آنلاین را فراهم میکنند که بر حسب واحد هایی به نام «توکنها»، که در این سیستم، کنترل و حفاظت میشوند مشخص میشوند. کلمه “Crypto” که در اصطلاح به معنی “رمزنگاری” است، به الگوریتمهای رمزگذاری مختلف و تکنیکهای رمزنگاری اشاره دارد؛ که از این ورودیها محافظت میکنند، مانند جفتهای کلید عمومی-خصوصی (که در هنگام خرید ارزهای دیجیتال و در مطلب آموزش خرید ارز دیجیتال حتما با این کلید ها آشنا می شوید چون یک کلید عمومی دارید و یک رمز خصوص که به کسی نباید بدهید)، و توابع هش.
انواع ارز دیجیتال
اولین ارز دیجیتال مبتنی بر بلاک چین، بیت کوین بود که همچنان محبوب ترین و با ارزش ترین آن باقی مانده است. امروزه هزاران ارز دیجیتال جایگزین با عملکردها و مشخصات مختلف وجود دارد. برخی از این ها کلون بیت کوین (به معنای ریشه گرفته از بیت کوین: clone) یا فورک بیت کوین هستند (در این خصوص هم میتوانید در مطلب فورک چیست و انواع آن اطلاعات بیشتری در این زمینه به دست آورید)، در حالی که برخی دیگر نیز ارزهای جدیدی هستند که از ابتدا ساخته شده اند.
بیت کوین هم در سال 2009 توسط فرد یا گروهی با نام مستعار “ساتوشی ناکاموتو” راه اندازی شد. نوامبر 2021، بیش از 18.8 میلیون بیت کوین با ارزش کل بازار حدود 1.2 تریلیون دلار در گردش بود که این رقم مرتباً به روز می شد. تنها 21 میلیون بیت کوین در نهایت وجود خواهد داشت که این تعداد محدود، هم از تورم و هم از دستکاری جلوگیری می کند.
برخی از ارزهای دیجیتال رقیب هم وجود دارند که آن ها هم به نوعی ناشی از موفقیت بیت کوین رشد کرده اند. اینها معروفند به آلت کوین که عبارتند از Solana، Litecoin، Ethereum، Cardano و EOS. تا نوامبر 2021، ارزش کل همه ارزهای دیجیتال موجود بیش از 2.4 تریلیون دلار است – بیت کوین در حال حاضر تقریباً 42٪ از ارزش کل را تصاحب کرده است.
اگرچه برخی صورتحسابهای ارز دیجیتال خود را نوعی پول میدانند، اما سرویس بررسی داخلی آمریکا (IRS) آن را یک نوع دارایی یا دارایی مالی میداند. و در برخی کشور ها نیز مانند بسیاری از سرمایهگذاریهای دیگر، اگر در فروش یا تجارت آن سودی از سرمایه به دست آورید، دولت بخشی از سود را به عنوان مالیات از افراد میخواهد.
⭐ نکته جالب:
💲 در 20 مه 2021، وزارت خزانه داری ایالات متحده پیشنهادی را اعلام کرد که بر اساس آن مالیات دهندگان ملزم شده اند هر تراکنش 10000 دلاری ارز دیجیتال را به IRS گزارش دهند. اهمیت این قضیه در آمریکا برای ما و دیگر کشور ها در این است که دولت ایالات متحده به عنوان بزرگترین کشور و اقتصاد دنیا اقدام به قانون گذاری در ارزهای دیجیتال کرده است و این قانون گذاری به تدریج به سمت تمام کشور ها حرکت خواهد کرد و همه مجبورند تا ارز های دیجیتال را به رسمیت بشناسند!
ارزهای دیجیتال این نوید را به جهان داده اند که دیگر انتقال مستقیم وجوه بین دو طرف را بدون نیاز به شخص ثالث قابل اعتماد مانند بانک یا نهاد های مالی ممکن و آسانتر میکنند. این انتقالها در عوض با استفاده از کلیدهای عمومی و کلیدهای خصوصی و اشکال مختلف سیستمهای تشویقی، مانند اثبات کار یا اثبات سهام، تضمین میشوند.
در سیستمهای ارزهای دیجیتال مدرن، «کیف پول» یا آدرس حساب کاربر دارای یک کلید عمومی است، در حالی که کلید خصوصی تنها برای مالک شناخته شده است و برای امضای تراکنشها استفاده میشود. انتقال وجه با حداقل کارمزد پردازش تکمیل میشود و به کاربران امکان میدهد از کارمزدهای سنگینی که بانکها و مؤسسات مالی برای حوالههای سیمی دریافت میکنند اجتناب کنند.
از طرف دیگر نیز ماهیت نیمه ناشناس تراکنش های ارزهای دیجیتال، آنها را برای انبوهی از فعالیت های غیرقانونی، مانند پولشویی و فرار مالیاتی، مناسب می کند. با این حال، طرفداران ارزهای دیجیتال اغلب برای ناشناس بودن آنها ارزش زیادی قائل هستند و به مزایای حفظ حریم خصوصی مانند محافظت از افشاگران یا فعالانی که تحت حکومت های سرکوبگر زندگی می کنند، اشاره می کنند. برخی از ارزهای دیجیتال نیز مانند مونرو خصوصی تر از بقیه هستند.
به عنوان مثال، بیت کوین یک انتخاب نسبتا ضعیف برای انجام تجارت های غیرقانونی به صورت آنلاین است، زیرا تجزیه و تحلیل قانونی بلاک چین بیت کوین به مقامات کمک کرده تا مجرمان را دستگیر و تحت پیگرد قانونی قرار دهند. چرا؟ چون تمام اطلاعات تراکنش ها در شبکه ثبت می شود و هنگامی که شما بیت کوین را منتقل میکنید به صورت کاملا شفاف اما ناشناس انتقال دارایی مشخص میشود! با این حال، توکنهای بیشتری برای حفظ حریم خصوصی مانند Dash، Monero یا ZCash وجود دارند که ردیابی آنها بسیار دشوارتر است.
جایگاه فناوری بلاکچین در ارز دیجیتال
اصل جذابیت و البته محور عملکرد بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال، فناوری بلاک چین است که برای نگه داشتن یک رونوشت آنلاین از تمام تراکنش هایی که تاکنون انجام شده است استفاده می شود. بنابراین بلاکچین، ساختار داده ای را برای این سیستم کلی ارائه می دهد که کاملا امن، قابل اشتراک گذاری و مورد توافق همه است.
بسیاری از کارشناسان، فناوری بلاک چین را دارای پتانسیل جدی برای استفاده هایی مانند رای گیری آنلاین و تامین مالی جمعی می دانند در واقع یعنی بلاکچین در ارزهای دیجیتال متوقف نمی شود و آینده ای درخشان در انتظار این فناوری فوق العاده است!
برای مثال موسسات مالی بزرگی هم مانند JPMorgan Chase (JPM) پتانسیل های فراوانی برای بلاکچین میدانند و بر روی نظریاتی همچون کاهش هزینه های تراکنش با ساده سازی پردازش پرداخت کار میکنند که در صورت عملی شدن تحولات بزرگی را در فناوری های مالی ایحاد میکند!
البته این موضوع معایبی هم دارد مثلا همین که در صورت با از بین رفتن کلید های خصوصی و عدم وجود نسخه پشتیبان از آن ها، موجودی ارز دیجیتال که در یک پایگاه داده مرکزی ذخیره شده، و در کیف پول شما نمایش داده می شود به صورت کامل و برای همیشه از دسترس خارج شود. در عین حال هم، هیچ مقام مرکزی، دولت یا شرکتی وجود ندارد که به وجوه یا اطلاعات شخصی شما دسترسی داشته باشد.
😎 ۳ تریلیون دلار: ارزش کل بازار ارز دیجتال در نوامبر ۲۰۲۱
انتقادهایی از ارز های دیجیتال ! معایب یا موانع راه؟
از آنجایی که قیمتهای بازار ارزهای دیجیتال بر اساس عرضه و تقاضا است، نرخی که میتوان یک ارز دیجیتال را با ارز دیگری مبادله کرد، میتواند بهطور گسترده در نوسان باشد و به سادگی رشد خیره کننده و چشمگیر یا سقوطی وحشتناک و زیاد داشته باشد.
بیت کوین هم تا کنون افزایش و سقوط قیمتی سریع را چندین بار تجربه کرده است و در دسامبر 2017 تا قیمت 17738 دلار به ازای هر بیت کوین بالا رفت و در ماه های بعد نیز تا 7575 دلار سقوط کرد. بنابراین برخی از اقتصاددانان ارزهای دیجیتال را یک مد یا حباب سوداگرانه کوتاه مدت در نظر می گیرند.
این مسئله هم وجود دارد که ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین ریشه در هیچ کالای مادی ندارند. با این حال، برخی تحقیقات مشخص کرده اند که هزینه تولید یک بیت کوین، که به مقدار فزاینده ای انرژی نیاز دارد، به طور مستقیم با قیمت بازار آن مرتبط است.
بلاک چینهای ارزهای دیجیتال بسیار امن بوده و همچنان هستند، اما سایر جنبههای اکوسیستم ارزهای دیجیتال، از جمله صرافیها و کیف پولها، از خطر هک مصون نیستند. در تاریخ 10 ساله بیت کوین، چندین صرافی آنلاین موضوع هک و سرقت بوده اند که گاهی اوقات میلیون ها دلار “توکن” به سرقت رفته است.
با این وجود، بسیاری از متخصصان و آینده پژوهان مزایای بالقوه ای را در ارزهای دیجیتال می بینند، مانند امکان حفظ ارزش در برابر تورم و تسهیل مبادله در حالی که حمل و نقل و تقسیم آنان، بسیار آسان تر از فلزات گرانبهااست، و صد البته محدوده امن رمزارز ها خارج از دایره نفوذ بانک های مرکزی و دولت ها است.
همچنین برای مطالعه بیشتر در این حوزه مقالات و اطلاعات زیادی موجود است که میتوانید مطالعه کنید از جمله میتوانید به این صفحه مراجعه کنید.