تحلیل تکنیکال چیست؟ آموزش قدم به قدم روش معاملاتی تکنیکال

تحلیل تکنیکال چیست؟

  • تحلیل تکنیکال چیست؟
    تحلیل تکنیکال یک رشته یا فیلد تجاری است که برای ارزیابی سرمایه‌گذاری‌ها و شناسایی فرصت‌های معاملاتی با تجزیه و تحلیل روندهای آماری جمع‌آوری‌شده از فعالیت‌های معاملاتی، مانند حرکت قیمت و حجم معاملات، استفاده می‌شود. در بازار فارکس شما برای تحلیل روند قیمت ها و یافتن الگو ها هم از تحلیل تکنیکال استفاده می کنید هم از پرایس اکشن . ضمنا برای معامله در بازار ارز خارجی باید با یکی از بهترین بروکر های فارکس کار کنید.

    تحلیل تکنیکال مطالعه حرکات قیمت یا همان پرایس اکشن در بازار طی یک مدت زمان مشخص است. تریدرها از متد پرایس اکشن و دیگر اندیکاتورهای معاملاتی استفاده می کنند تا قیمت را از لحاظ تکنیکال تحلیل کنند.

    با این حال از نظر من تریدرها فقط به متد پرایس اکشن در تحلیل تکنیکال نیاز پیدا می کنند. نه تنها پرایس اکشن خالص ترین و ساده ترین حالت تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی است بلکه تمام اندیکاتورها و دیگر متدها بر پایه متد پرایس اکشن بنا شده اند. پس بدون اشاره نیز مشخص است که زمانی که ما به تحلیل بازار بدون هیچ گونه اندیکاتور اضافی می پردازیم، در حقیقت در حال بررسی شفاف ترین دید بازار هستیم. هرچیز دیگری که به آن اضافه کنیم برای کمک به آن دید شفاف است.

    نکات کلیدی

    • تحلیل تکنیکال یک رشته تجاری است که برای ارزیابی سرمایه‌گذاری‌ها و شناسایی فرصت‌های معاملاتی در روند قیمت‌ها و الگوهای مشاهده شده در نمودارها به کار می‌رود.
    • تحلیلگران تکنیکال بر این باورند که فعالیت های معاملاتی گذشته و تغییرات قیمت یک اوراق بهادار می تواند شاخص های ارزشمندی از حرکات آتی قیمت اوراق بهادار باشد.
    • تحلیل تکنیکال ممکن است در مقابل تحلیل بنیادی قرار گیرد که به جای الگوهای قیمتی تاریخی یا روند سهام، بر وضعیت مالی شرکت تمرکز دارد.

    تحلیل تکنیکال چیست و چه اصولی دارد؟

    برخلاف تحلیل فاندامنتال ، که تلاش می‌کند ارزش اوراق بهادار را بر اساس نتایج تجاری مانند فروش و درآمد ارزیابی کند ، تحلیل تکنیکال بر مطالعه قیمت و حجم تمرکز دارد. ابزارهای تحلیل تکنیکال برای بررسی روش‌هایی که عرضه و تقاضا برای اوراق بهادار بر تغییرات قیمت، حجم و نوسانات ضمنی تأثیر می‌گذارد، استفاده می‌شود.

    تحلیل تکنیکال اغلب برای تولید سیگنال‌های معاملاتی کوتاه‌مدت از ابزارهای مختلف در نمودار استفاده می‌شود، اما همچنین می‌تواند به بهبود ارزیابی قدرت یا ضعف یک اوراق بهادار نسبت به بازار گسترده‌تر یا یکی از بخش‌های آن کمک کند. این اطلاعات به تحلیلگران کمک می کند تا برآورد کلی ارزش گذاری خود را بهبود بخشند.

    تحلیل تکنیکال چیست و چه اصولی دارد؟

    Technical Analysis را می توان بر روی هر بخشی با داده های معاملاتی تاریخی استفاده کرد. این شامل سهام، قراردادهای آتی، کالاها، با درآمد ثابت، جفت ارز ها و سایر اوراق بهادار است. در این آموزش، ما معمولاً سهام را در مثال های خود تجزیه و تحلیل می کنیم، اما به خاطر داشته باشید که این مفاهیم را می توان برای هر نوع سیستم مالی حتی مانند بورس به کار برد. در واقع، تحلیل تکنیکال در بازارهای کالاها و فارکس که معامله‌گران بر روی حرکت‌های کوتاه‌مدت قیمت تمرکز می‌کنند، بسیار رایج‌تر است.

    تحلیل تکنیکی همانطور که امروز می شناسیم اولین بار توسط چارلز داو و نظریه داو در اواخر دهه 1800 معرفی شد. چندین محقق قابل توجه از جمله ویلیام پی همیلتون، رابرت ریا، ادسون گولد و جان مگی بیشتر به مفاهیم نظریه داو کمک کردند که به شکل گیری آن کمک کردند. اساس آن امروزه تحلیل تکنیکال تکامل یافته است و صدها الگو و سیگنال را در بر می گیرد که طی سال ها تحقیق توسعه یافته اند.

    تحلیل تکنیکال با این فرض عمل می‌کند که فعالیت‌های معاملاتی گذشته و تغییرات قیمت یک اوراق بهادار می‌توانند شاخص‌های ارزشمندی از حرکت‌های قیمت آتی اوراق بهادار در صورت همراه شدن با قوانین سرمایه‌گذاری یا معاملات مناسب باشند. تحلیلگران حرفه ای اغلب از تحلیل تکنیکال در ارتباط با سایر اشکال تحقیق استفاده می کنند. معامله گران خرد ممکن است تنها بر اساس نمودارهای قیمت اوراق بهادار و آمارهای مشابه تصمیم گیری کنند، اما تحلیلگران دارای ارزش به ندرت تحقیقات خود را تنها به تحلیل بنیادی یا فنی محدود می کنند.

    تحلیل تکنیکال تلاش می‌کند تا حرکت قیمت تقریباً هر ابزار قابل معامله‌ای را که عموماً تحت تأثیر نیروهای عرضه و تقاضا است، از جمله سهام، اوراق قرضه، معاملات آتی و جفت ارز پیش‌بینی کند. در واقع، برخی تحلیل تکنیکال را صرفاً مطالعه نیروهای عرضه و تقاضا می دانند که در حرکت قیمت بازار یک اوراق بهادار منعکس می شود. تحلیل تکنیکال معمولاً برای تغییرات قیمت اعمال می شود، اما برخی از تحلیلگران اعدادی غیر از قیمت را دنبال می کنند، مانند حجم معاملات یا ارقام بهره باز.

    همکاری تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن

    در سراسر صنعت، صدها الگو و سیگنال وجود دارد که توسط محققان برای حمایت از معاملات تحلیل تکنیکال توسعه داده شده است. تحلیلگران فنی همچنین انواع متعددی از سیستم های معاملاتی را توسعه داده اند تا به آنها در پیش بینی و معامله بر اساس حرکات قیمت کمک کنند. برخی از شاخص ها عمدتاً بر شناسایی روند فعلی بازار از جمله مناطق حمایتی و مقاومتی متمرکز هستند، در حالی که برخی دیگر بر روی تعیین قدرت یک روند و احتمال ادامه آن متمرکز هستند. شاخص‌های فنی و الگوهای نموداری که معمولاً مورد استفاده قرار می‌گیرند شامل خطوط روند، کانال‌ها، میانگین‌های متحرک و شاخص‌های حرکت هستند.

    Technical Analysis در حقیقت ساده ترین و راحت ترین بخش معامله گری است، و با توجه به آن خیلی برای معامله گران عادی است که نمودارهای قیمت را با اندیکاتورهای دیگر پیچیده کنند. شما وقتی نمودار قیمت را با اندیکاتورهای مختلف می پوشانید در حقیقت در حال پنهان کردن تنها چیزی هستید که باید آن را تحلیل کنید و آن هم اطلاعات قیمت است.

    همکاری تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن

    بسیاری از تریدرهای حرفه ای برروی پرایس اکشن به عنوان وسیله ی اصلی در تحلیل تکنیکال تمرکز می کنند. آن ها این کار را برای این انجام می دهند چون می دانند قیمت مهمترین اندیکاتور نشانگر عمکرد بازار است.

    چندبار تا به حال در بازار مشاهده کردید که قیمت پس از انتشار یک خبر اقتصادی، برخلاف آن چیزی که شما انتظار داشتید حرکت کرده باشد؟ این حرکت ها عموما نشانه های قدرتمند پرایس اکشنی داشته اند که قبل از انتشار اخبار خود را نشان داده است. حرکات قیمت معمولا منجر به انتشار اخبار و پیش گویی فاندامنتال می شود. به همین خاطر است که که تعداد زیادی از افراد تحلیل تکنیکال را مورد استفاده قرار می دهند و خیلی از آن ها نیز ، همانند ما، تکنیکالیست های خالص هستند، به این معنا که فقط از متد پرایس اکشن جهت معامله استفاده می کنند.

    دلایل بسیاری وجوددارد برای این موضوع که چرا پرایس اکشن به اخبار اقتصادی و فاندامنتال جهت می دهد. بازیگران بزرگ بازار مثل بانک ها و صندوق های سرمایه گذاری بسیار بزرگ که واقعا می توانند بازار را تکان دهند به اطلاعات و ابزاری دسترسی دارند که تریدرهای خرده پا مثل من و شما به آنها دسترسی نداریم. ما می توانیم از روی دست آن ها بخوانیم که آنها در حال انجام چه کاری هستندو این کار بوسیله مطالعه قیمت و پرایس اکشن صورت می گیرد. ما نیاز به شناخت اینکه آن ها چه افرادی هستند و یا چگونه این کار را می کنند نداریم، فقط کافی است یادبگیریم تا معنای حرکات آن ها را متوجه شویم.

    نحوه استفاده از پرایس اکشن در Technical Analysis

    تحلیل پرایس اکشنی به معامله گر یاد می دهد چگونه ساختار بازار را تحلیل کند، روند ها و سطوح حمایت و مقاومت را پیدا کند و به طور عمومی دست بازار را بخواند. این یک موضوع محرمانه است که من به عنوان اولین نفر می خواهم آن را اقرار کنم و آن هم اینکه تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن بیشتر هنر است تا علم. با این حال، پرایس اکشن موضوعی است که به مرور زمان با آن بیشتر احساس راحتی خواهید کرد.

    بگذارید به چند الگوی کلاسیک تحلیل تکنیکال نگاهی بیندازیم…

    در چارت زیر می بینید که قیمت به چه زیبایی به خطوط حمایت و مقاومت افقی عکس العمل نشان داده است. رسم این خطوط و معامله در این سطوح کلیدی یک مهارت بسیار مهم است که هر تحلیلگر تکنیکال می بایست به خوبی آن را فرابگیرد. حمایت و مقاومت همچنین یک وجه بسیار مهم از پرایس اکشن نیز می باشد.

    تحلیل تکنیکال و حمایت و مقاومت

    در این چارت نیز می بینیم که بزرگترین حرکت های قیمت در قله ها و دره های پراهمیت بازار بوقوع پیوسته است. همانطور که می بینید بازار پس از تشکیل الگوی دو دره یک حرکت قدرتمند را آغاز کرده است و سپس پس از برخورد با یک سطح مقاومتی در پیش روی خود، یک الگوی سه قله تشکیل داده و به سمت پایین سرازیر شده است.  معمولا این الگوها نشانگرهای مناسبی جهت تغییر روند بازار هستند.

    الگوی سه قله سه دره در تحلیل تکنیکال

    وقتی ما سیگنال های پرایس اکشن موجود در سطوح مهم را باهم مشاهده می کنیم، همانند شکست نامعتبر در سطح مقاومتی چارت زیر که با سیگنال پین بار همراه شده است، ورودهای بسیار ساده و در عین حال بسیار محتملی به بازار خواهیم داشت.

    پین بار در تحلیل تکنیکال

    درصورتی که تازه با بازارهای مالی آشنا شده اید پیشنهاد می کنیم حتما تحلیل تکنیکال را با پرایس اکشن فرابگیرید و اگر هم تجربه معامله در بازار را دارید اما هنوز به سودآوری در معاملات خود نرسیده اید، پیشنهاد ما آموزش پرایس اکشن و استفاده از سیگنال رایگان فارکس جهت تمرین و کسب سود است.

    به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای

    بدون کامنت

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *